Anti-druk technieken / orthese

Anti-druk behandeling vanaf €2,50
Orthese klein: €20,00
Orthese middel: €25,00

Othese groot: €35,00

Antidruk techniek kan worden toegepast voor onder andere het tijdelijk verlichten van een drukplek. Als er bijvoorbeeld een likdoorn is verwijderd en de plek is gevoelig, dan kan deze plaats drukvrij worden gelegd zodat het minder pijnlijk is en uw huid de kans krijgt om te herstellen. Ook als u een gevoelige knok heeft kan deze drukvrij worden gelegd.

Kortom antidruk techniek dient om bepaalde pijnpunten (preventief) drukvrij te leggen of te ontlasten. Het materiaal om drukvrij te leggen kan vervaardigd worden van verschillende materialen zoals bijvoorbeeld vilt, fleecyweb of foam.

Het is ook mogelijk om op maat antidruk stukjes te laten maken. Een orthese wordt dat genoemd. Het voordeel daarvan is dat deze stukjes ‘s morgens tussen de tenen worden aangebracht en ’s avonds weer weggehaald kunnen worden. De stukjes worden op maat aan uw voet gemaakt en zijn dus uniek voor u. Deze siliconestukjes kunnen lang meegaan, terwijl de confectie antidruk middelen vaak binnen een paar weken weggegooid moeten worden.